Produkty pro list špenátu (4)

Oregano

Oregano

Oregano je rostlina s výraznou chutí, která se velmi často používá v italské kuchyni. Je nezbytnou součástí přípravy dobré pizzy a skvěle se kombinuje s dalšími čerstvými bylinkami, jako je bazalka nebo tymián, pro dochucení rajčatových omáček. Pokud je vybráno čerstvé, jeho chuť je jemnější a příjemně doplní delikátní ryby z Středomoří.
Šťovík

Šťovík

Šťovík je listová zelenina, kterou používáme syrovou nebo vařenou pro její kyselou a mírně citronovou chuť. Používá se jako aromatická bylina, která vylepšuje polévky a zeleninu, pokrmy z ryb a vejce, se kterými se obzvlášť dobře snáší. Bohatý na vlákninu, hořčík, draslík, železo a vitamíny A, C, E, je od starověku uznáván pro své trávicí a stahující účinky.
Meduňka

Meduňka

Meduňka je rostlina s citronovou vůní, jejíž listy mají super schopnost! Když se třou o štípnutí hmyzem, zmírňují jeho účinky. Meduňka se používá pro své uklidňující a relaxační vlastnosti v nálevu nebo ve vaně. V kuchyni meduňka jemně ochucuje drůbež a bílé maso. V cukrařině dodává lahodnou chuť dezertům, krémům a flanům.
Máta

Máta

Máta je lahodná aromatická rostlina, která voní pokrmům ve všech kuchyních světa: salátům, koktejlům, limonádám nebo ovocným šťávám, horkým nebo studeným polévkám, čajům, zmrzlinám… Je také jednou z nejpoužívanějších léčivých rostlin pro své antiseptické, analgetické, stimulující a astringentní vlastnosti. Použití máty je nekonečné a kytice máty umožňuje zejména: - ochutit vinaigrette - ochutit vodu na vaření zeleniny a brambor na páře - aromatizovat máslo - ochutit pečivo ve spojení s čokoládou - aromatizovat kostky ledu - připravit inhalaci proti kašli nebo nachlazení - ochutit vodu do koupele - odpuzovat hmyz ze zahrady a parazity domácích zvířat